Avene Soothing Moisture Mask Review

by - 12:47



Здравейте, красавици!

Днес ще ви разкажа за един продукт, който дойде в най-подходящото възможно време при мен, когато кожата ми, в следствие от стреса и времето, стана ужасно суха на някои места. Това е идеалния момент, в който на тест подложих Avene Soothing Moisture Mask - хидратираща маска за лице, подходяща за чувствителна кожа. Справи се чудесно със задачата, наистина останах много доволна и щастлива от факта, че най-накрая намерих хидратираща маска, която да се справя със сухотата на кожата ми през зимния сезон.



Маската идва в картонена опаковка, на която е описано всичко за продукта. Харесва ми това, че от едната страна има подробно описание на български език.



Съдържанието:




Освен това, в кутийката можете да откриете и листовка с описание на продуктите за чувствителна кожа на Avene, както и кратка информация за термалната вода Avene.



Самата маска е в тубичка с количество от 50 мл., много компактна и лекичка. Затваря се с капачка на винт, която няма как да се отвори случайно и продукта да се разлее. Срока на годност е 12 месеца.



В състава влиза обичайната термална вода на Avene. Продукта е хипоалергенен и некомедоногенен. Не съдържа парабени.




Отвора на тубичката беше запечатан с алуминиево фолио, за да сме сигурни че никой не я е отварял преди нас.





Консистенцията на маската е сравнително течна, като на крем за лице. Нанасянето ми е малко трудно, тъй като съм свикнала с по плътна консистенция, но с четка става лесно. Има много лек и приятен аромат, който също ми напомня на някакъв крем за лице.




Avene Soothing Moisture Mask е предназначена за суха и чувствителна кожа, като целта й е да я успокои и хидратира. Термалната вода, която е включена в състава е един от основните помощници в този случай. Маската хидратира горните слоеве на кожата, като попива бързо и действа наистина много благотворно.

В комбинация с термалната вода ефекта при мен беше очевиден. Термалната вода Avene предполагам, че е позната на всички, тази която аз получих е от 50 мл, страшно удобна опаковка, която нося в дамската си чанта постоянно. Използвала съм и други термални води, за първи път пробвам тази на Avene и много ми допада. Със сигурност ще си купя нова опаковка след като тази свърши.  



Маската получих в момент, в който кожата ми много изсъхна на определени места - около носа, челото, по скулите. Много неприятна гледка, особено след като сложа ФДТ, защото кожата ми буквално се белеше. Не ми се случва за първи път - кожата ми реагира така винаги, когато съм под стрес или е много студено. В случая използвам мазни и плътни кремове, докато положението се пооправи. Но сега имах възможност да пробвам нещо ново и да го подложа на максималния за мен тест. И се справи. Използвала съм маската 4 пъти до сега ( в рамките на 2 седмици), 2 пъти в седмицата. Нанасям я, както е описано - плътен слой върху добре почистена кожа. Преди употребата й, почиствам кожата си с мицеларния лосион на Avene, за който вече писах тук. 

Както вече споменах, при първото нанасяне наистина ми беше трудно заради течната консистенция, но реших да я нанасям с четка. Маската изглежда като крем за лице, когато е нанесена, оставям я да действа 15 минути и след това с тампонче отстранявам остатъците. Маската попива в кожата и накрая остава съвсем малко за почистване. След това напръсквам лицето си с термална вода и съм готова. Кожата ми става мека и я усещам наистина хидратирана. Остава един леко мазен слой върху кожата, и заради това не слагам крем поне 1-2 часа след това. 

Комбинацията Avene Soothing Moisture Mask и термална вода Avene свършиха чудесна работа за моята кожа, но освен тях използвах и масло от карите, което използвам постоянно. Бих казала, че при редовна употреба наистина маската е способна да успокои и най-раздразнената кожа. Разбира се, мнението ми е базирано на наблюденията върху моята кожа, доволна съм, защото видях реален положителен ефект и със сигурност ще продължа да използвам маската през целия зимен сезон. Препоръчвам я на всеки, който има проблеми с кожата през зимата. Не е особено икономична, но с това темпо на използване ще ми стигне поне за още един месец, или даже два. Цената варира и е около 20 и няколко лева, може да се намери в аптечната мрежа и навсякъде, където предлагат продуктите на Avene.



А вие имате ли си любима маска или продукт, който да се грижи за кожата ви през зимата?


* Продуктите са ми предоставени за проба от PR, но това по никакъв начин не влияе на мнението и наблюденията ми.


Love you,

XOXO



You May Also Like

4 коментара

  1. Маската е наистина страхотна, използвала съм я миналата зима и ми беше повлияла чудесно. Но, сега гледайки съдържанието с изненада установявам наличието на течен парафин. Много странно....... Снимките ти са прекрасни :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти за коментара. Понеже и на мен ми стана странно, пуснах запитване и чакам отговор дали е променена формулата. Иначе е наистина много хубав продукт. И мерси за комплимента, на тази светлина нещо не ми допадат, а и още се мъча и уча :) :* <3

      Изтриване
  2. Винаги съм в търсене на нова хидратираща маска, само да свърша настоящата и ще пробвам тази :) много приятно ревю :)

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря ти, надявам се наистина да ти хареса маската:)

    ОтговорИзтриване

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥

♥ Follow me on Instagram @irisshadesbb ♥