Hammam Rituals Set by Rituals Cosmetics Review

by - 21:13


Здравейте, прекрасни!

Преди времеви споделих в страницата във Фейсбук още един от сетовете на Rituals Cosmetics, които се предлагат в бензиностанции Еко - Hammam Rituals Set. Е, дойде време да ви разкажа подробно за продуктите в комплекта, а добрата новина е, че кампанията е удължена и комплектите ще се предлагт до 21-ви февруари.


Hammam Rituals сета идва в картонена кутия, която е красива и идеална за подарък. Цената на комплекта беше 29,90 лв.плюс 5 бонус точки - за сравнение в сайта на Rituals Cosmetics скраба за тяло е на цена от 19,50 евро. 


Комплекта включва пет продукта, които се грижат за кожата под душа, а и след това. Хамам всъщност е древен източен ритуал, при който се прочиства тялото и се успокоява душата едновременно с това. Падам си много по всякакви източни мазила и миризми, така че нямаше как да пропусна сета. Обаче дали ми харесват всички продукти ще прочетете малко по-долу...


Touch of Hammam Body Cream всъщност е последната стъпка от ритуала. Крем за тяло с аромат на смокиня и оризово мляко, но моят нос като ли нещо не иска да приеме тази миризма - нещо сладникаво, но с една дразнеща нотка, не ми е много ориенталско в интерес на истината. 


Но като изключа аромата, крема има много добро въздействие върху кожата ми - оставя е мека и гладка. Крема попива бързо в кожата, има много приятна текстура и не оставя мазен филм след себе си. Количеството на крема за тяло е 200 мл.

Съдържание:


Hammam Hot Scrub е скраб за тяло с аромат на евкалипт и джинджифил. Кристалите от моркса сол в скраба са доста едри и гарантират пълна ексфолиация на тялото. Имайте предвид, че кристалите наистина саедри -ако имате ранички или кожата ви е чувствителна не съм сигурна, че продукта ще ви се отрази добре. 

Съдържание:


Кристалите са потопени в нежно олио с аромат на евкалипт. Скраба леко затопля кожата по време на  нанасянето и я оставя доста мека, добре почистена и приятно ухаеща. Количеството на скраба също е 200 мл.


И двата продукта ми харесват, като изключим аромата на крема за тяло.


Продължаваме нататък с още три продукта...


 Hammam Body Mud е кална маска за тяло за под душа. Съдържа японска глина и евкалипт. Основна нотка в целия комплект е евкалипта и това не е случайно, защото той е известен с възстановяващите, ободряващи и пречистващите си сили.

Съдържанието (кофти, че видях парабен в състава):


Маската е с количество от 70 мл. и е доста неикономична - ако решите да използвате на цялото тяло няма да ви стигне за повече от два пъти, защото все пак трябва да е нанесена на плътен слой за да има ефект. Аз я използвах само в горната част на тялото, а по-надолу ще ви опиша и реда, по който се използват продуктите за да постигнете резултати, много близки до истинския Хамам ритуал.


Hammam Olive Secret е друга стъпка в ритуала, която много харесвам. Олиото съдържа екстракт от органична маслина и отново евкалипт. Целта на олито е да подготви кожата за ексфолирането със скраба, като прави един пътен мазен филм.

Съдържанието:


Количеството на олиото е 150 мл.


И накрая Hammam Delight Foaming Shower Gel. Голямо удоволствие е използването на тази пяна, която излиза под формата на гел, но ри разнасяне образува пухкава, бяла пяна. Доста икономичен продукт, а колиеството е 200 мл. Аромата отново е евкалипт, допълнен с розмарин.

Съдържанието:


Бих определила този комплект като унисекс, аромата е подходящ и за мъже, и за жени, не е натрапчив, зарежда и за сутрешен душ мисля, че е идеален.

А процедурата Хамам протича по следния начин:
Затопляте си банята максимално, наличието на пара е желателно :) След това започвате с нанасянето на Hammam Olive Secret върху влажна кожа, за да я подготвите за ексфолиране. Следващата стъпка е Hammam Olive Secret за пълна ексфолиация на тялото. Измивате кожата с Hammam Delight Foaming Shower Gel. След като сте измили тялото си, нанасяте маската  Hammam Body Mud, с която е желателно да псотоите 2-3 минутки. Измивате и сте готови. Финалната стъпка е нанасянето на крема за тяло Touch of Hammam Body Cream, който омекотява и задържа влагата в кожата.

Ритуала е много приятен, хубаво е, че човек може да си го направи сам у дома. Зимните дни са малко студени за такива процедури, поне на мен не ми е комфортно, но в по-топло време мисля, че ще си го правя мноогоо често.







You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥

♥ Follow me on Instagram @irisshadesbb ♥