Zoya Goes Pretty Cacao Butter Review

by - 19:59


Здравейте, красотички!

Напоследък съм на вълна "масла" и днес ще ви споделя на кратко мнението си за студено пресованото какаово масло на Zoya Goes Pretty.


Какаовото масло има редица приложения и може би едно от най-известните сред тях е за придобиване на шоколадов тен. Напоследък срещам доста продукти, които съдържат голямо количество какаово масло и допринасят за бронзовия цвят на кожата в комбинация с други масла, като кокосовото например. Но освен за по-бързото ви трансформиране в шоколадово блокче (по-долу коментар на лошата идея да използвате само масла на плажа), какаковото масло е подходящо за много суха кожа, защото има силни хидратиращи свойства. Освен това може да се добавя към кремове и лосиони, да се използва за борба със стриите (съмнявам се, че нещо може да ги пребори, масло още по-малко), или за третиране на бръчки. Може да се използва и върху косата, но аз лично никога не бих пробвала за това.
По принцип в интернет има страшно много рецепти с какаово масло, особено такива за забъркване на чудотворни смеси и кремове за лице, които да борят признаците на стареене. Днес ще пропусна момента с тези рецепти, защото идеята е ревю, но пък е една добра идея за бъдеща публикация с домашни експерименти.


Zoya Goes Pretty Cacao Butter идва в стъклено бурканче с количество от 60гр. Маслото е твърдо, с жълтеникав цвят и това е един от признаците, който го отличава от рафинираното, което е бяло на цвят.


За мен употребата му ми е малко трудна, тъй като маслото е доста твърдо и няма вадене от буркана, освен ако не го разтопите на водна баня. Другия вариант е да си изроните част от него в дланите и да го разнесете по кожата. Иначе попива сравнително бързо, ухае на какао (естествено, нали е какаово) и оставя кожата наистина мекичка. Оставя обаче и съвсем тънък, мазен филм върху кожата.

Както и при другите масла, и това трябва да се съхранява на хладно и тъмно място, но ако решите да го използвате на плажа, както аз направих, няма защо да се притеснявате, защото маслото се втвърдява отново след като го преместите на по-хладничко място. 
Относно хващането на тен - да спомага, в комбинация с кокосовото се получава един приличен лосион за потъмняване с лек филтър срещу вредните лъчи, обаче за мен не е достатъчна тази защита (SPF 2-6 за какаовото масло и около SPF 10 за кокосовото), така че зарязах тази идея доста бързо. Не ви препоръчвам използването само на масла на плажа, освен маслото от малинови семки и маслото от морков, за които се счита, че имат висок фактор SPF 30-50 (или поне комбинация от масла, която да включва някое от последните две). Но ако все пак сте си наумили да използвате какаово, кокосово или масло от карите (шеа)например, и да ставате шоколадки, то поне ги редувайте с продукти с по-висок фактор. 
Лично аз ви препоръчвам да го пробвате след плаж за успокояване на кожата и запазване на тена за по-дълго.







You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥

♥ Follow me on Instagram @irisshadesbb ♥