Korean Skincare: Грижа за акнеична кожа

by - 19:43


        
 Здравейте, момичета!

Публикацията днес ще бъде малко по-различна, но също толкова полезна (надявам се). Понеже се боря с акне вече 2-3-4 години искам да споделя с вас някои полезни неща, които научих за тези няколко години.
Първото нещо е, че грижата започва отвътре – важно е да се грижим не само за лицето, а и за тялото си като цяло. Колкото и клиширано да звучи е вярно. Желателно е да внимаваме какво ядем, особено ако сме предразположени към акне е препоръчително да се намали приема на шоколад, млечни продукти, кафе, тлъсто месо и т.н. Не казвам съвсем да ги изключите от менюто си, а да ги намалите (което може да се окаже мноооого трудно що се отнася до шоколада :D ). Също така пийте повече вода.

Друго важно нещо е поддържането на отлична хигиена. Не си и помисляйте да си легнете без да сте изчистили лицето си. Освен ако не искаме да се събудим с някоя и друга прекрасна пъпка трябва да изчистим слънцезащитата, грима и цялата мръсотия натрупала се на лицето ни през деня. И като стана въпрос за лягане – хубаво е калъфката на възглавницата да се сменя всяка седмица (някои съветват да се сменя и всеки ден but ain’t nobody got time for that). Освен това е желателно да сменяте всяка седмица и кърпата си за лице или още по-добре – заменете я с хартиени кърпи за лице и забравете за грубото търкане, пробвайте да попиете водата с потупващи движения.

Точно с потупващи движения е желателно да нанасяте и козметичните си продукти - нежно и внимателно. Постарайте се да миете по-често и четките/гъбичките си за грим. Друго нещо, което може да се каже, че спада към хигиената е да се постараете да не пипате лицето си. Знам, че изкушението е голямо, но недейте. Освен да разнесете бактерии навсякъде няма да постигнете друго. Още нещо, което трябва да почиствате ежедневно е...телефонът ви. Постоянно бутаме телефоните си с мръсни ръце и тези микроби без проблем могат да се озоват и на лицето ни, затова е желателно да минаваме телефона си с антибактериална кърпичка.

И най-доброто нещо, което можете да направите за кожата си ако страдате от акне – посетете специалист. Все пак това са хора учили цял живот за това. Знам, че намирането на добър дерматолог може да е изключително трудно (вече загубих бройката през колко съм минала :D), но за акнето винаги има причина и добрият доктор ще ви помогне да я откриете независимо дали става въпрос за бактерия, хормонален дисбаланс или нещо друго.

Както виждате тези съвети са приложими не само при акне, а и по принцип. Ако искате хубава кожа трябва да се грижите за нея всеки ден. Не може да полагате грижи от време на време и да очаквате чудеса. Грижата за кожата е дълъг и трудоемък процес, но накрая си заслужава :) 





You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥

♥ Follow me on Instagram @irisshadesbb ♥