Like a Monday... On the railroad

by - 9:54


Понеделник е ден за малко приказки... позачезнах този месец от блога, дължи се на пътувания и разни други хубави неща. Насъбрах толкова много впечатления, че не знам от къде да започна, за това и ви хвърлям направо в бюти размисли и страсти.


На скоро получих тези две красоти от Lavera, за които нямам търпение да ви разкажа на дълго и широко, особено като се има предвид, че това ми е първия досег с марката. Глоса го обявявам за тотален любимец, нищо общо с тези ползвани до сега. Коректора също е хубав, но дали може да се превърне и той в любимец ще разберете скоро. Глоса не спирам да го нося и което си е ясно от всякъде - страхотен.


Отново нещо ново от Golden Rose. Тази марка не спира да внася нови продукти, което може само да ме радва. Скоро ще има haul публикация с някои нови нещица от марката, а лаковете от серията Ice Chic са разкош. Има ли всъщност лак на ГР, който да не харесвам - май не сесещам за такъв. А пък цвета го издирвам отдавна така, че отново 6+.

Понеже наистина съм насъбрала много впечатления на козметични продукти, очаквайте да започна да ви заливам с ревюта, но все пак ако искате да знаете нещо за продукт, на който сте хвърлили око, не се колебайте да ми пишете, ще се опитам да ви дам отзив възможно най-бързо.

Споменах ли, че си попътувах... командировка, малко пътуване до Сърбия..


Командировката ми съвпадна с празниците около 3-ти март, малко ми се промениха плановете за ходене до Шипка, но пък за другата година вече ще си имам план за тази дата. 
Времето беше с нас и успяхме да си сършим работата в района на Златица.
Между другото ако не сте ходили в с.Петрич - ето ви една чудесна лятна детсинация ако си падате по селския туризъм и покоя на планината, мястото е страхотно!



Поразходих се и по моста над с.Буново, ей голям адреналин си е да ходиш на високо и в същото време да дебнеш за някой влак... Особено ако имаш страх от високо, и особено от мостове... Сърцето ми щеше да изкочи и ходих като препарирана, ужасната работа, няма да повторя, освен ако не се налага, както беше в случая. Но пък гледката си заслужаваше...

Вчера пък бях на еднодневна екскурзия до Сърбия с посещение на градовете Пирот и Ниш.
Честно казано не останах особено впечатлена, некъдърния екскурзовод допринесе за тази горчилка също. Всъщност идеята на екскурзията в голямата си част явно е била да пазаруваме, водача на групата знаеше всички пазари и магазини, а относно история и забележителности подготовката беше на доста слабо нивп. Но няма да коментирам повече непрофесионализма на дадени хора, снимки от Пирот няма да видите, тъй като там имахме кратко време за пазар. Само да ви споделя ако решите да се разходите из Пирот - крепоста Момчилово кале, построена през 14 в. в момента се ремонтира, но можете да я разгледате поне от вън, да се разходите из двора й, нещо, което според нашия екскурзовод беше излишно.


В Ниш нещата не бяха много по-различни, по време на пътуването през Природен парк "Сичевска клисура" не ни бе дадена никаква полезна информация, освен, че минаваме през 14 тунела..  И все пак когато пътувате от Пирот към Ниш се минава живописната Сичевска клисура, образувана под действието на р. Нишава, оформяйки внушаващ пролом във заобикалящите ви варовикови скали. Пътя е доста тесен, преминава през 13 малки тунела, и е натоварен, защото е международен транспортен коридор, за това и сърбите действат бързо с построяването на новата магистрала, която ще заобикаля клисурата. 


В Ниш успяхме да посетим Нишката крепост, която ми хареса до някъде - има голям парк, който е добре поддържан, с кафенета и ресторант, доста добре устроен на пръв поглед. От крепостта се открива гледка към р. Нишава и града. Разочарование е когато се качите на стената и цялата е изрисувана в графити и какво ли не - парка чист, а крепостната стена мръсна и малко грозновата... Малко странно за обект от Световното културно наследсвто, но си го обяснявам с факта, че достъпа е свободен, не се плаща вход, няма контрол.


В парка има множество разкопки на различни археологически структури...


Лапидариума...


Термите...


След като излезете от крепостта, чрез мост над р.Нишава можете да продължите в сърцето на града. 


Паметника "Освободителите на Ниш" на площад "Крал Милан" се намира на метри от Нишката крепост и от него започва търговската улица на Ниш (подобна на Витошка), с много кафенета, мол и магазини. 


От Сърбия си купих кори за баница, ако сте там и сте любители на баницата, непременно си купете, нямат нищо общо с нашите кори. Много хора си купиха кашкавал и други млечни продукти, които се славят с отлично качество. Препоръчвам да опитате и пая с маково семе - няма такава вкусотия. За плескавицата и другите месни "произведения" няма какво да коментирам - майстори са си сърбите и това си е.

Относно валутата - ориентировъчно 1 лев е 60 динара, ако не обмените пари в България, веднага след ГКПП Калотина има заведение където с удоволствие ще ви обменят пари, в чейнджовете цакат с около 30 до 50 динара, да си знаете.

Нямаше как да пропусна да разгледам и местните ДМ и Лили. Цените са същите като при нас, но имаше неща, които ги няма в асортимента на нашите. 


Понеже имах динари за доизхарчване си купих едно саше от маската на Keune за изтощена коса - марката се предлага в ДМ. 
Разгледах и щанда на AURA Cosmetics, цените отново са като при нас в България, за това и реших да си купя продуктите, които съм набелязала от тук.

Не лоша екскурзия, но не бих повторила, ако все пак искате да разгледате тези градове ви препоръчвам да го направите с кола, защото ще имате възможност да разгледате доста повече неща. Поздравления за шофьора, който ни возеше, поне той беше отлично подготвен :)







You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥

♥ Follow me on Instagram @irisshadesbb ♥