Korean Skincare: Маски

by - 22:31

Здравейте, момичета!
Ето, че дойде ред и на любимата ми част от корейската грижа за кожата, а именно маските! Обожавам корейските маски не само заради сладурестите опаковки, но и заради хубавите съставки и страхотното им действие. Да не говорим, че има маски за всякакъв повод и състояние – от бърза освежаваща маска за 5 минути преди излизане до 20-30 минутна, когато искаме да се поглезим. Маските, за които ще говоря в тази публикация до една са изпробвани и харесани от мен. Надявам се да харесат и на вас :)

Innisfree Super volcanic pore clay mask
Страхотна глинена маска, която почиства порите, премахва излишния себум и ексфолира кожата. Освен това има много приятен охлаждащ ефект (който може би е по-подходящ за лятото, отколкото за този сезон :D). Освен вулканична глина, тя съдържа и млечна киселина, която прави кожата мека и гладка като нежно я ексфолира. Маската престоява на лицето само 10 минути и въпреки краткото време при мен определено се забелязва ефектът ѝ – освежена и почистена кожа.

Skin Food Rice Mask Wash Off
Лека ексфолираща маска, която освен, че премахва мъртвата кожа озарява и освежава лицето. Благодарение на екстракта от ориз съдържащ се в маската, кожата на лицето става мека, хидратирана и сияеща. Лично за мен това е доста добър ефект отнемащ само 10-15 минути.

Etude House AC Clean Up Pink Powder Mask
Тази маска е по-подходяща за хора с проблемна кожа, пъпчици и т.н. Трябва да отбележа, че освен салицилова киселина и екстракт от чаено дърво (които са идеални за третиране на акне и проблемна кожа като цяло), маската съдържа и глицерин и каолин, което ще рече, че тя ще почисти и освежи кожата ви без да я изсуши прекалено. Но не очаквайте чудеса само от 1 нанасяне, за да се забележи задоволителен резултат трябва да ползвате маската поне месец. Имайте предвид, че ароматът ѝ е силен – чаеното дърво и ментола определено се усещат. Допълнителен бонус е, че може да се използва и само за локално третиране на пъпки.


Снимкаhttps://m.dhgate.com
Elizavecca Milky Piggy Carbonated Bubble Clay Mask
Маска, която може и да ви е позната, защото по едно време целият интернет беше полудял по нея (и естесвено, че нямаше как да я пропусна...видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак...). Маската има множество полезни съставки включително зелен чай, бяла глина, колаген и т.н. Тя почиства порите, контролира омазняването и балансира кожата. Но маската стана известна не само заради страхотното си действие, а заради забавните балончета, които се образуват след нанасяне. Усещането определено е интересно и освежаващо.  
И какво е публикация за корейски маски без така популярните sheet masks.

Tony Moly I’m Real серия
Маските на Tony Moly са доста известни и има защо. Тези например имат страхотно съдържание и ефект и то на нормална цена.
Ще започна отгоре-надолу: маската с авокадо е за подхранване и хидратиране на кожата, тази с водорасли за почистване и освежаване. Нарът за стягане и освежаване, а чаеното дърво за успокояване на кожата и помагане борбата с пъпчиците. Млякото – изравняване тена на кожата и озаряване. Алое вера – хидратира и успокоява кожата. Ориз – успокоява и освежава кожата и отново помага при акне и пъпки. Лимон – изравнява тена на кожата и помага за избелването на петънцата. Домат – хидратира и озарява кожата. Броколи – освежава и озарява изморената кожа. Червено вино – не смалява порите както обещава, но хидратира, озарява и изравнява тена.
Която и маска да изберете от тази серия определено няма да сгрешите.

MustaeV Mood Therapy Masks
Трябва да призная, че не бях чувала за тези маски преди да ми беше предоставена възможността да ги пробвам на Корейското изложение. И определено останах очарована – те са богато напоени и ефектът им е невероятен.
Идеята зад тях е, че при определени настроения кожата се нуждае от определени неща. Например при тъжната маска (Vitamin Sadness Mask) целта е кожата да се подхрани, освежи и засияе, защото когато сме тъжни кожата ни изглежда дехидратирана и без сияние. Cooling Anger Mask както подсказва името ѝ е охлаждаща маска, която успокоява и освежава кожа подложена на стрес. Whitening Joy Mask озарява кожата и изравнява тена като цяло. Moisture-Lifting Pleasure Mask възстановява свежия вид на кожата и я подхранва след някоя тежка вечер навън или както е написано на опаковката – to regain her skin from late night party :D

Тъй като публикацията стана малко по-дълга, отколкото очаквах ще оставя няколко интересни шийт маски и за следващата. 



You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥

♥ Follow me on Instagram @irisshadesbb ♥