Диамантено Микродермабразио - първи впечатления

by - 19:56



Здравейте, момичета! 
Днес ще си говорим за нещо малко по-различно, а именно козметичните процедури или в частност - диамантеното микродермабразио. Преди да започна да говоря или в случая да пиша за тази процедура искам да ви кажа, че това е третата серия (от по 7 процедури), която си правя и искам да ви успокоя, че не говоря празни приказки, а наистина имам опит с микродермабразиото. И точно, защото видях положителен резултат от тази процедура реших да я споделя с вас.


Диамантеното микродермабразио (последният да затвори вратата...) е неинвазивна, проста и сравнително безболезнена процедура. Казвам сравнително, защото всеки човек има различен праг на търпимост на болка и ако за мен например единственото, което усещам е леко драскане, то при други това може да се усеща по-осезаемо или да не се усеща въобще. Тази процедура се препоръчва за подмладяване на кожата, но това е само един от многото ѝ полезни резултати. Благодарение на микродермабразиото се намалява омазняването на кожата, почистват се порите, кожата става по-нежна и удебелената такава се премахва, освен това леко се изглаждат фините линии и бръчици, изравнява се тенът и накрая, но не и на последно място процедурата спомага за премахването на белезите от акне и пигментните/слънчевите петна. Предполагам вече се досетихте, защо съм се подложила на тези процедури - заради прекрасното ми акне или по-скоро следите от него. И наистина смея да твърдя, че има забележим резултат върху кожата ми. Положението определено се подобри и вече не ме е срам да ходя дори и с вързана коса. Но стига толкова за мен, нека се фокусираме върху самата процедура.


Диамантеното микродермабразио се извършва със специален уред, който разполага с компресор и помпа благодарение на които се изстъргват около 10-15 микрона от кожата, които са напълно невидими за окото. Ако се чудите защо диамантено, то това е защото апликаторът, който се използва има диамантен връх.


И така първата стъпка при тази, а и при всички други процедури е премахването на грима и замърсяванията от кожата. След това идва същинското мъчение (поне за мен), което е под формата на това забавно нещо.


Ако сте ходили на козметик и преди, ще знаете, че това е машина за пара, която напарва хубаво лицето ви и чиято основна идея е да отвори порите (или да ви умори от жега).
И вече най-накрая идва ред на същинското микродермабразио. То се извършва с помощта на тази малка приставка, която ще видите на снимките, но нека размерите да не ви заблуждават, това чудо смуче здраво :D


Както споменах по-горе апликаторът има диамантен връх и от там идва и името на процедурата. Върхът на апликатора минава по кожата ви и се създава вакуум. Диамантеният връх ексфолира кожата, а благодарение на вакуума кожните клетки са всмукани в един филтър. Спокойно, процеса въобще не е толкова болезнен, колкото може да звучи, а и освен това има възможност да се регулира вакуума и натиска, за да са идеалните за нуждите на вашата кожа. 


След като са ви изстъргали едно хубаво се нанася ампула (лечебен продукт) според проблема на кожата ви. И идва ред на забавната част, а именно светлинния душ. По принцип уредът има приставка за тази цел, която виждате горе, но Креми ползва тази изключително забавна маска.


Не, че приставката не върши работа, просто с нея се третират по-малки площи и самата процедура отнема повече време, докато маската обхваща цялото лице, а и определено изглежда по-забавно. Светлинния душ отново се настройва според проблемите и типа на вашата кожа.
След това идва ред на колд терапията, която се извършва с това метално чудо. Целта е да се затворят порите. И накрая се нанася подходящ крем и сте готови.


Страхотното на тази процедура е, че отнема около 40-50 минути и единствените неприятни ефекти, които може да наблюдавате след нея са съвсем леко зачервяване на кожата, което отминава до няколко часа или повишена чувствителност или сухота на кожата, които отново отминават бързо.

Имайте предвид, че за да постигнете желаните резултати е необходимо да направите серия от процедури т.е поне 6-7 процедури през около 7 дни или иначе казано по 1 на седмица. Хубавото е, че още след първата процедура ще забележите, че кожата изглежда, а и се усеща по-гладка и здрава.


Искам да благодаря на Креми от Ugly or… за предоставената информация и, че ме изтърпя :D

Тази публикация не е спонсорирана под никакъв вид или форма.



You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥

♥ Follow me on Instagram @irisshadesbb ♥