All about: Foaming Waters

by - 10:11


Здравейте!

Не мога да повярвам, че най-накрая пускам тази публикация, която готвя от няколко месеца. С нея започвам и нова рубрика в блога - All about, в която ще правя сравнения на еднакъв тип продукти, но на различни марки. Днес ще ви разкажа накратко за няколко измиващи пяни за лице. Разбира се, имам си фаворит, но по-надолу ще разберете кой е той. 


В средата на миналата година за първи път използвах измиваща пяна за лице и много ми допадна като продукт за почистване. Освен мен, доволен остана и приятеля ми, който също хареса ефекта им и май е главния им ползвател в къщи :)
Всички пяни са с еднакво количество от 150 мл. и имат еднакъв тип опаковки и помпички. Обикновенно една опаковка ни стига за месец, при всекидневно ползване, един път на ден.


Първата пяна, за която ще ви разкажа е и първата, която съм използвала - Vichy Purete Themale. Успях да изхабя две опаковки от нея и успя да ме грабне. Пяната е предназначена за чувствителна кожа, като я оставя мека и почистена, без да я опъва и изсушава. По принцип никога не използвам само пяна за почистване на лицето, а минавам с мицеларна вода след това, но пяната определено сваля едно стабилно количество грим и замърсявания. В състава няма парабени и сапун. Оставя едно чувство за хидратиране и освежаване на кожата. Единственото, което ме спира да продължавам да я купувам е цената й - над 20 лева.
Може да се намери във аптечната мрежа.


Следващата пяна е L'oreal Sublime Fresh, която е предназначена за нормална към смесена кожа. Няма сапун и алкохол в състава. Справя се добре с отстраняването на грим, но леко опъва и изсушава кожата след употреба. Използвах я до половината, а моя приятел я довърши, но той е с мазна кожа и му се отрази много добре. Това, че не ме впечатли го дължа на факта, че пяната не е подходяща за моята кожа. Цената беше около 8 лева и отново може да се намери в аптеките. Не бих я купила отново, по-скоро бих заложила на друга разновидност.


Третата и най-любимата ми пяна е на Alverde с лайм и ябълка. Страхотна, страхотна пяна, отново за нормална към смесена кожа. Измива чудесно, оставя кожата чиста и гладка, без изушаване, без опъване. Има много приятен аромат. Вече сме на втора опаковка от нея и мисля, че ще продължа да я купувам. Цената й е 6.99 лв., в моента е намалена в ДМ на 4,99лв. Мисля, че би била подходяща и за хора с мазна кожа, особено в комбинация с кремчето от същата серия. Според описанието сваля и водоустойчив грим, но не съм я пробвала до сега за това. Като всички други продукти на марката, и тук състава е отличен.


И накрая остана измиващата пяна на Balea за смесена и нормална кожа. Тази пяна нещо хич не ми допадна, не ме впечатли с нищо, даже не почистваше добре лицето. Плюс е, че не изсушаваше и опъваше кожата, но до там. Има приятен аромат, който се дължи на екстракта от цвят на лотус, но не съм сигурна, че бих я купила отново, може би бих пробвала някой ден розовата опаковка, може и да е по-сполучлива. Цената й беше по спомен 5 лева, можете да я намерите в ДМ.

Е, това беше на кратко за пяните за лице, които съм използвала до момента.  Резултата е 2 от 4, които ми харесаха - Alverde и Vichy, едната има супер цена и качество, а другата е с много добър ефект, но прекалено висока цена.
Сега се оглеждам за нови такива, които да тествам, мисля да пробвам Nivea и Elea, някой от вас пробвал ли ги е? 


Love you,

XOXO








You May Also Like

12 коментара

  1. Много информативен пост. Засега имам страшно позитивен опит с Алверде, мисля да пробвам тяхната пяна, но ме спира това, че е предназначено за мазна кожа, а моята е склонна към изсушаване.

    ОтговорИзтриване
  2. Ивелина Иванова7 юли 2015 г. в 12:12

    Аз исползвам кремчето от тази серия на Alverde и съм много доволна, смятам да пробвам и пяната, но като цяло, мился че са подходящи не само за мазна кожа, моята е суха, но кремчето ми се отразява супер!

    ОтговорИзтриване
  3. Ще се пробва задължителнооо! Аз не съм използвала пяна досега, но ми звучи много добре, а тъкмо ми свърши измиващият гел! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Много готина публикация, явно си е заслужавала чакането. Аз не съм пробвала нито една от изброените, ала ета вече за пореден път за тази на Алверде и май е време да я взимам.
    Girl's Temptations / Latest Post

    ОтговорИзтриване
  5. И моята кожа е склонна към изсушаване, за това не ти я препоръчвам за зимния сезон, но лятото и въобще в по-топло време, поне при мен не изсушава :) Радвам се, че поста ти е харесал :)

    ОтговорИзтриване
  6. Съгласна, съгласна, аз го използвам като основа под грима и много ми допада :)

    ОтговорИзтриване
  7. Пробвай, мисля че ще ти хареса, доста по-лек продукт е от измивните гелове, но почиства добре.

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря ти <3 Сега е намалена, мисля че е точния момент да я пробваш :)

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря :) Пяната на Виши наистина е чудесна, от четирите е най-добрата, а ти си голяма късметлиика, че никой няма да я използва заедно с теб :D За 3 месеца определено си заслужава цената, но в моя случай свършва доста бързо и някак си не ми влиза в бюджета :D

    ОтговорИзтриване
  10. Аз пък първо чистя с мицеларна вода (очи и лице) и после довършвам с измиващ продукт (в случая пяна) :)
    Препоръчвам Natura Siberica http://explorecosmetics.com/productbg/1045 Харесва ми това, че мога да я използвам и върху очите и да премахна напълно всякакви остатъци от грим. Не опъва и е нежна към кожата :)

    ОтговорИзтриване
  11. О, да, да се купува всеки месец нова си идва доста скъпо. Но тази на Алверде е разкошна, аз много я харесвам и със сигурност ще си я купя отново.

    ОтговорИзтриване

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥

♥ Follow me on Instagram @irisshadesbb ♥