My mom's review...или един малко по-различен пост

by - 18:44


Снимка:Интернет
Здравейте всички! След едно малко отсъствие от моя страна, днес реших отново да се завърна. Поста , който днес ще ви представя е дълго плануван от мен и трябваше да го пусна преди доста време, но за съжаление ми се наложи да преустановя за малко публикуването. Днешния пост е всъщност ревю от моята майка :) След като на дълго и широко й разказах за моя блог и какво точно е съдържанието му, тя изяви желание също да се включи по някакъв начин. Решихме, че може да направи едно кратко ревю на част от козметиката, която използва и от време на време ще се включва в блога с My mom.. постове. Надявам се да ви е интересно, защото сме замислили доста разнообразни публикации.

 Днес ще започнем с ревю на кремовете за лице на Nivea от серията Q10 Plus Anti-Wrinkle. Серията включва изглаждаща маска против бръчки, дневен крем за смесена кожа, дневен крем за нормална кожа, енергизиращ дневен крем, нощен крем, околоочен крем, околоочен рол-он, почистващо мляко и СС крем. "Системата срещу бръчки NIVEA VISAGE Q10plus повишава естественото ниво на Q10 и Creatine в кожата". 
Ето и няколко интересни факта за коензима Q и креатина, които са и едни от основните съставки в много козметични продукти против бръчки:
  • Най-често срещания CoQ (коензим Q) в човешките митохондрии e Q10.
  • Q10 се среща във всички човешки клетки. 
  • Заради способността си да прехвърля електрони и по този начин да действа като антиоксидант, коензим Q е модна диетична добавка.
  • Последните изследвания показват, че коензим Q10 би могъл да действа като важен антиоксидант в тялото и мозъка.
  • Добри източници на коензим Q10 са месата – телешко, свинско и пилешко, голямо е неговото съдържание в сърцето и мускулите.
  • Креатинът е аминокиселина, която в естественото си състояние се намира в гръбначните организми и подпомага доставянето на енергия към мускулите и нервите
  • Продуктите, съдържащи креатин, активно стимулират естествените клетъчни функции, засилват защитните механизми на кожата и спомагат за нейната регенерация.
Стига толкова с информацията, време е да пристъпим към ревюто :) Всички продукти от серията са били изпробвани от майка ми, но днес ще се спрем само на дневените кремове за нормална и смесена кожа.


Ето и кратка характеристика на кремовете:



- опаковка- кутия-картонена; крем - стъклено бурканче.
- количество - 50 мл.
- SPF 15
- за нормална кожа
- произведен в Полша
- срок на годност след отваряне - 12 месеца
- цена - варира, около 17 лева в зависимост от магазина

- съдържание/ content: 
Снимка: Интернет

Снимка: Nivea


А сега и мнението на майка ми за крема (точно нейните думи): "Този крем е единствения, който използвам от толкова дълго време и не бих сменила. Опитвах много различни кремове на други марки и нито един от тях не ми пасва на кожата като този. Има лека текстура и попива много бързо, не остава мазна кожата и мирише много приятно. Ефекта не е кой знае какъв (трябва да уточним,че кожата на майка ми е нормална, има леко отпускане на контурите и малко количество бръчки, които не са дълбоки), но кожата ми се чувства добре с него. Много обичам , когато Нивея пускат промоционални комплекти от тази серия."







- опаковка- кутия-картонена; крем - стъклено бурканче.
- количество - 50 мл.
- SPF 15
- за смесена кожа
- произведен в Полша
- срок на годност след отваряне - 12 месеца
- цена - варира, около 17 лева в зависимост от магазина

За съжаление не мога да намеря съдържанието на крема. Според описанието,дадено от сайта на Nivea, крема съдържа екстракт от водорасли.  



Снимка: Nivea


   И сега отново да чуем какво мама има да каже по въпроса :) :
"Този крем го купих погрешка, тъй като не знаех, че е по-различен от този, който използвам редовно. Предположих, че просто са му сменили капачката с нещо по-цветно. Определено крема има известна разлика с другия, отново попива много бързо, но оставя тънък филм върху кожата, който след известно време започва да се бели, което не е никак приятно. Крема свива порите, но моята кожа определено няма нужда от това. Аромата е идентичен с класическия крем, но предполагам че ще е по-подходящ за на някоя по-млада дама :)"
Ех, мамче, мамче за това обичам аз да ти купувам козметиката, за да не стават такива грешки :)))

Това е от нас за сега, надявам се с това съвсем кратко ревю да сме боли полезни и очаквайте скоро и други колективни постове :) Между другото и приятеля ми поиска да бъде включен и с него сме подготвили едно интересно ревю на продукти на Bioderma.. сега остава и кучето да се включи и може спокойно да направим един семеен блог :)





Love you,

XOXO



You May Also Like

4 коментара

  1. Ей,супер интересна рубрика!Браво!Определено нещо различно :) :*

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ами те всички у дома искат да участват :0 Скоро очаквай и рубрика водена от кучето ми :))) :*

      Изтриване
  2. Много добра идея за рубрика!Блогът ти също е доста интересен и нестандартен! :))

    Поздрави
    Dreamgirl

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря за думите:) Тя тази рубрика скоро ще се превърне в семейна :)

      Изтриване

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥

♥ Follow me on Instagram @irisshadesbb ♥