Valentine's Day Ideas pt.1

by - 0:46





Сърца, плюшени мечоци, сладки изкушения и много намаления ме дебнат от всякъде тази седмица. Не бях особен почитател на празника, но не мога да отрека, че последните две години се старая доста, за да прекарам 14-ти февруари добре с половинката и да се насладим на деня заедно. 
Какво за мен в Св. Валентин? Преди всичко си имаме Трифон Зарезан, празник на лозарите и виното, който е изцяло български и в еуфорията покрай сърцата и мечоците някак си се губи. А някой беше казал, че с виното идва любовта...или беше обратното?!...Не знам кое е вярно, но през последните две години съчетавам двата празника, и то не от някаква суета или да съм в крак с модата, а защото има още един ден в годината, в който мога да обърна по-специално внимание на половинката, а и той на мен, а защо да не пийнем и хубаво вино. Всъщност всеки избира сам как да зарадва човека до себе си и знае какво би го направило щастлив, но според мен е важно как се държиш и как обичаш през всички дни от годината, а не какво ще подариш в този ден. Аз залагам на hand made нещицата и нестандартните идеи, но за това ще ви разкажа утре във втората част на тази публикация. 
След цялото това предисловие да си дойдем на думата. Ще ви покажа една идея за грим, маникюр и прическа за 14-ти февруари, които според мен са подходящи за всякаква обстановка. Дори да нямате половинка и да четете това, винаги можете да излезете с приятели/ки и да се повеселите за Трифон Зарезан. Вино с приятелки е винаги добра идея, особено в този ден. Знаете ли човек, може пък Купидон да ви прободе с някоя стреличка :D

Днешната идея за грим е малко по-семпла  и романтична, ако мога така да я нарека, но утре ще ви покажа една по-bold визия. 



В действителност цветовете са доста по наситени, но фотоапарата упорито отказваше да ги хване.

На целия клепач и под веждата нанесох Habit, след него в сгъвката на окото нанесох Coax. Във външния ъгъл на окото нанесох Rewind и последва блендване на цветовете. След това нанесох Toxic в средата на клепача и отново прелях. Накрая с остра четка нанесох във вътрешния ъгъл на окото Strike. Използвах очна линия (тази на Essence) в основата на миглите и я изтеглих навън с по-наситено черната очна линия на Classics. На долния клепач нанесох Rewind само във външния край на окото, а във водната линия на окото до средата използвах молива Merry Berry на Essence.




На долната снимка можете да видите продуктите, които използвах:


Лице: Max Factor Skin Luminizer Foundation 80 Bronze
Flormar Compact Powder 197 Peachy Cream
H&M Bronzing Powder
Sephora Academy Palette Blush
Loreal True Match Concealer 3 Cream


Очи: Urban Decay Vice 2 /Toxic, Habit, Rewind, Strike, Coax/ 
Classic Eyeliner
Essence Eyeliner Pen Extra Longlasting
Essence Longlasting Eye Pencil 18 Berry Merry
Catrice Lash Extension Mascara

Вежди: Essence Brow Designer Pen Dark Brown
Golden Rose Silky Touch Matte Eyeshadow 213

Устни: Essence Longlasting Lipstick 09 Wear Berries!

За косата избрах да е на една страна, с леки отпуснати къдрици. Не съм използвала никакви стилизиращи продукти, но е добре ако имате такъв за къдрици да го използвате, както и малко лак за да пригладите косата от едната страна назад. Направих дълбок страничен път и захванах с две фибички на тила. След това накъдрих косата с най-малката маша от комплекта на Philips Salon Multistylist 10in1, изчаках къдриците да изстинат и разроших с пръсти. Както виждате от снимката не съм накъдрила цялата си коса, а само отделни кичури, просто така ми харесва, но вие можете да накъдрите цялата коса.
За ноктите избрах подобни цветове на тези, които използвах за очите. Съчетанието на тези 3 цвята много ми харесва, а и не е прекалено натрапчиво "валентинско" :)



Лаковете, които използвах са на Golden Rose - Selective Beige Satin 12 и Color Expert 61 и 64. Топ лака е на Perfect.


Е, ако сте стигнали до тук - поздравления, вие сте герой! :D
 Надявам се поста да ви е бил интересен и полезен, а скоро идва и втора част с няколко идеи за подаръци, още малко грим и маникюр :)


Love you,

XOXO






You May Also Like

13 коментара

  1. Страхотен пост!!Всичко много ми харесва :)

    ОтговорИзтриване
  2. Радвам се много, че ти харесва :) <3

    ОтговорИзтриване
  3. Елвира Георгиева12 февруари 2015 г. в 11:29

    Грима и маникюра са много семпли, нежни и романтични <3 Супер пост, ще чакам и другия! :))

    ОтговорИзтриване
  4. Прекрасна си! <3
    Особено много ми хареса грима на очите.

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ти<3 Утре ще има още един пост :)

    ОтговорИзтриване
  6. Красавица- буклите и гримът са толкова нежни и много ти отиват :))

    ОтговорИзтриване

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥

♥ Follow me on Instagram @irisshadesbb ♥