BLOGMAS: Празничен грим - tutorial

by - 14:18



Здравейте, красавици!

Днес започвам Блогмас, така че до 24-ти декември очаквайте публикации всеки ден. Реших да започна Блогмас по-късно тази година, не както е обичайно на 1-ви декември поради това, че подготовката на тези постове изисква доста време, а на мен края на годината като че ли ми е най-натоварено и едвам смогвам да пиша в блога. Все пак се надявам липсата на време да не попречи на това да реализирам Блогмас тази година, макар и в съкратен вид. 

Първата публикация от серията е за две идеи за грим, които са много лесни и мисля достатъчно празнични, за да бъдат пресъздадени. Ако бъда честна това е най-трудния пост, който съм правила до сега от към заснемане и резултати, така че не ме съдете много за снимките, обработих около 200 кадъра, от които около 10 ставаха за нещо. Освен това тези уроци "стъпка по стъпка" са по-лесни за изпълнение във видео отколкото в статия.


Започвам с един любим грим, който много обичам да си правя около празници. Реших да не слагам очна линия, напоследък се преориентирам към гримовете без очна линия, защото забелязвам, че вече не седи толкова добре на очите и лицето ми, вероятно от възрастта, знам ли? :))


Реших да използвам червило в ярък цвят, което да допълва грима на очите и да прави всичко малко по-празнично.


 Продуктите, които използвах на очите си са палитрите на LLums и Urban Decay. От палитрата на Llums използвах всички цветове без последния, а от палитрата на Urban Decay черния и сребърния. Миглите, които сложих са от Born Pretty, доста гъсти, но в същия момент и седят естествено на очите. Използвах и един бял цвят от палитрата на Maybelline - Nudes за вътрешния ъгъл на окото.


1. Първо започнах с най-светлия цвят от палитрата на Llums, който нанесох на целия клепач. След това взех по-сивкавия цвят и го нанесох в сгъвката, като го разнесох до почти под веждата. С кафявия цвят минах отгоре за да затъмня леко. 

2. Тъй като не исках грима да е изцяло в студените тонове, използвах и оранжевия цвят като го прелях с кафявия. 

3. Във външния ъгъл на окото сложих съвсем малко от черния цвят от палитрата на Urban Decay. Понеже не исках силно опушен грим, работих съвсем внимателно този черен цвят, като наслоявах и блендвах извън външния ъгъл на окото, докато получа резултата, който искам.

4. С плоска четка, която напръсках с фиксиращ спрей, нанесох от сребърния цвят от средата на клепача до вътрешната част на окото, като внимавах да не изтегля цвета над сгъвката.

5. С мокра кърпичка изчистих линията във външния ъгъл на окото и нанесох коректор.

6. За долния клепач използвах отново черния цвят, като изтеглих линията само до средата на клепача.

7. Сложих миглите, като очна линия сложих само в основата им за да прикрия лепилото.
Във вътрешния ъгъл на окото сложих бяла сянка от палитрата на Maybelline.

Цветовете, които използвах за този грим мисля, че са лесно достъпни и не е необходимо да имате същите палитри за да го постигнете. Единствения цвят, който е малко по-необичаен е сребърния, като е хубаво да е добре пигментиран.


Другият грим, който ще ви покажа също не е нещо необичайно, но много ми харесва този дуохромен ефект, като главен виновник е сянката от палитрата Comfort Zone на Wet'n'Wild, която може би всички сте виждали милион пъти.


Отново използвах палитрата на LLums, палитрата Comfort Zone, единична сянка от NYX в цвят Showgirl, изкуствените мигли от Born Pretty, както и очна линия от Essence - Liquid Ink. За водната линия на окото използвах молива на Essence Say Highlight.


1. Както и при предишния грим започнах със най-светлия цвят от палитрата на LLums, която нанесох на целия клепач. След това взех оранжевия цвят и го нанесох до малко под веждата. 

2. Във външния ъгъл на окото нанесох от кафявия цвят на Llums и го изтеглих навън. По средата на клепача до вътрешния ъгъл нанесох с четка от дуохромния цвят от палитрата на Wet'n'Wild.

3. Продължих да затъмнявам външния ъгъл на окото с тъмно кафявия цвят от палитрата на Wet'n'Wild, a за останалата част на клепача реших да използвам плоска четка и фиксиращ спрей и започнах да наслоявам дуохромния цвят.

4. Тъй като исках отново малко по-топъл грим, реших да използвам единичната сянка на NYX като цвета сложих във външния ъгъл на окото, върху тъмно кафевия цвят. След това изчистих външната линия на окото с мокра кърпичка, сложих миглите и очната линия.

За този грим ме е най-яд че не можах да уловя прекрасния дуохромен ефект, който се получи с лекото преливане към топлия оранжев цвят на NYX.

И двата грима се правят изключително лесно, като най-много бих наблегнала на блендването за да се получат добри преливки. Надявам се поста да ви е бил интересен и полезен.







You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥

♥ Follow me on Instagram @irisshadesbb ♥