Как правилно да включим киселина в рутината си

by - 13:14



Здравейте, момичета!
Първо искам да се извиня за изчезването ми, но сесия, знаете как е :D
Тъй като вече е сезонът на киселините реших, че една кратка публикация напомняща ви как точно да включим една киселина в рутината ще е полезна.
Ако искате първо да си припомните всичко, което вече сме говорили по темата заповядайте в публикацията ми за Киселините.
Накратко, съществуват различни видове киселини пригодени за различни проблеми и типове кожи. AHA киселините са по-подходящи за чувствителна кожа, а BHA по-скоро за мазна и акнеична такава.
Киселините могат да се срещнат под различна форма – като тоник, серум и дори тампончета напоени с киселина. Съдържанието на киселина в тониците е минимално и те могат да се използват ежедневно самостоятелно или като подготовка на кожата за нанасяне на по-концентрирана киселина.

И така, ако сте решили да включите киселина в рутината си е желателно да започнете бавно и внимателно. Започнете използването един път в седмицата и след като кожата привикне може да увеличите до 2-3 пъти в седмицата. Хубаво е измиващото ви средство да е балансиращо т.е с pH 5.5. Като например Innisfree Blueberry Rebalancing 5.5 Cleanser или COSRX Low pH Good Morning Gel Cleanser


Тоникът също трябва да е такъв. Има специални балансиращи тоници (например COSRX AHA/BHA Clarifying Treatment Toner или Benton Aloe BHA Skin Toner) или ако предпочитате може да ползвате обикновена розова вода тъй като това е едно от многото ѝ полезни свойства. 

След това идва ред на киселината. Може да я нанесете с памучно тампонче или с ръце, както ви е най-удобно. Избягвайте да я нанасяте около очите или устата. Много е важно да запомните, че когато ползвате някаква киселина не трябва да използвате други ексфолиращи продукти, като например такива, които имат високи концентрации на AHA, BHA, ретинол или витамин С. Друго изключително важно нещо е да не забравяте да нанасяте слънцезащита през деня. Все пак какъв е смисълът да се мъчим да избелим кожата си с киселина като ако забравим слънцезащитата ще се обзаведем с пигментни петна. 



You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥

♥ Follow me on Instagram @irisshadesbb ♥