Korean Skincare: Първи стъпки - Част 1

by - 19:10




Здравейте, момичета!

След като ви уплаших с дългата корейска рутина, нека да я раздробим малко. Ако тепърва навлизате в нея въобще не е наложително да се изръсите с една камара пари и да накупите всички продукти наведнъж. Напротив, много по-добре е това да стане постепенно. А и освен това въобще не е задължително всички продукти да са корейски. Важното е да използвате неща, които са правилно подбрани за вашия тип кожа и проблемите, които има. И в този дух - ако не сте сигурни как би ви понесъл даден продукт или се колебаете кой точно да изберете, решението е лесно - мостри. Може да ги получите като подарък към някоя поръчка или направо да си купите (от ebay например).

След това малко лирическо отклонение нека да започнем по същество...най, най-базисните продукти, които ще ви трябват са – почистващо средство, тоник, крем и слънцезащита. Продуктите, които ще ви препоръчам в този пост са на база или мой личен опит с тях, или доказали се като класики и масово харесвани от потребителите.


Както вече стана ясно в предишната публикация почистването на лицето се извършва с 2 продукта (а ако обичате тежкия грим може да се наложи да ползвате и мицеларна вода за очите и устните преди това)

Олио:


 The Face Shop Rice Water Bright Cleansing Oil– това олио идва в 2 разновидности: Light и Rich. Light е подходящо за смесена и мазна кожа, а rich – за суха кожа. Само малко предупреждение – ароматът може да се стори прекалено силен на някои.  

Снимка: Интернет 

Innisfree Apple Juicy Cleansing Oil – Леко и приятно олио. Както подсказва името с аромат на ябълка.


Снимка: Интернет 

Banila Co. Clean It Zero - и последен, но не на последно място може би най-хваленото почистващо дегримиращо средство. Първоначално е с твърда консистенция, но след като се нанесе на лицето става на олио. Отново има няколко разновидности – Classic (класическтата версия)Radiance (за суха кожа)Purity (за чувствителна кожаи Resveratrol (за мазна кожа).

Измиващо средство:


COSRX Low-pH Good Morning Cleanser – изключително нежен клийнзър, подходящ за всякаква кожа. Благодарение на ниското си pH (5) не дразни и не изсушава кожата.



Снимка: Интернет 

The Face Shop Rice Water Bright Cleansing Foam – още нещо от оризовата 
серия на The Face Shop. Екстрактът от ориз помага за освежаване и избистряне на кожата. Приятна пяна, която почиства кожата без да причинява раздразнения. 

Тоник:


COSRX AHA/BHA Clarifying Treatment Toner – лек, ексфолиращ тоник. Подходящ за ежедневно ползване, благодарение на ниското съдържание на киселини. Предотвратява появата на черни точки и пъпки и контролира омазняването.

Снимка: Интернет 

Son & Park Beauty Water – това трябва да е най-хваленият тоник в корейската бюти общност. Имам чувството, че му приписват магични свойства :D Аз лично не съм го пробвала понеже все още не мога да се пречупя да дам толкова пари за един тоник ($25-$30).

Снимка: Интернет 

Missha Time Revolution Toner – някои хора твърдят, че това е по-евтината версия на Son & Park Beauty Water (а аз си седя в ъгълчето и се чудя тия хора знаят ли въобще какво е евтино?). И отново - приписват му се почти магически свойства.

Крем: 


Mizon Black Snail All in One Cream – страхотен хидратиращ крем, с 90% екстракт от африкански черен охлюв. Помага за обновяване, изглаждане и подхранване на кожата. Подходящ за всеки тип кожа. Само искам да добавя и като друг вариант Mizon All in One Snail Repair Cream понеже лично аз не виждам някаква съществена разлика между двата крема.



Cosrx Aloe Vera Oil-free Moisture Cream– много приятен гел-крем с екстракт от алое вера. Хидратира, успокоява и подхранва кожата. Изключително подходящ за мазна и смесена кожа (естествено може да се използва и за суха, но може да бъде недостатъчен).



Mizon Hyaluronic Ultra Suboon Cream – приятен и достъпен крем с 30% хиалуронова киселина. Хидратира и успокоява кожата. Поради високото съдържание на хиалуронова киселина е изключително подходящ за суха кожа (е, не, че ние с другите типове кожа не можем да го използваме, но може би ще ни е по-подходящ като нощен крем).


И тъй като постът май стана леко дългичък (отново^^”), слънцезащитата ще я оставим за следващия път.


Само накрая искам да кажа, че в никакъв случай не твърдя, че корейската козметика е най-добрата, най-хубавата и всичко най, най. Може да намерите качествена козметика навсякъде, дори и българска. Просто трябва да откриете продуктите, които влияят най-добре на кожата ви, независимо дали са корейски или не.




You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥

♥ Follow me on Instagram @irisshadesbb ♥