Maybelline "The Nudes Palette" Review & Swatch

by - 20:46



Здравейте, прекрасни!

Напоследък рядко пиша за декоративна козметика, не че нямам достатъчно събрани продукти за ревюта, а някак си просто все пропускам подобни постове. Но днес в полезрението ми попада палитрата Maybelline The Nudes Palette, която толкова много исках и успях да грабна на много добра цена по време на промоция в аптека Медея.


Започвам с опаковката на Maybelline The Nudes Palette - пластмасова, сравнително лека и компактна, затваря се плътно и седи "стабилна". Палитрата може да бъде намерена на щандовете на марката (в ДМ, Лили, аптеки Медея и др.), като цената варира около 20-22 лева.


На гърба на опаковката можете да видите информация за палитрата, както и няколко схеми с примерен грим, който можете да си направите.


Палитрата идва с апликатор, който има два различни края - с по-дебела и по-тънка гъбичка. Тъй като използвам четки, апликатора влезе в действие само при суотчването, но ако нямате четки за гримиране и той ще ви свърши добра работа.


И така, минавам към може би най-важното - цветовете. Палитрата предлага 12 цвята, които както подсказва името й, са в нюд гамата. Цветовете са съчетани много добре, някои от тях са матови, някои са с частици. На пръв поглед има два цвята, които много си приличат един с друг (двата тоуп цвята на горния ред), но се оказа че имат различен финиш - единия е сатенен и по-лилавеещ, а другия - матов и по-розовеещ. 

На долните снимки можете да видите как стоят цветовете с нанесена база отдолу и на дневна светлина:


И малко по-детайлно за цветовете, които за жалост си нямат собствени имена, за това ще импровизирам (цветовете съм номерирала от 1 до 12, като реда, по който ги номерирах е от дясно на ляво и от долния към горния ред на палитрата)...


1 -  черен, матов, със суха текстура, но не толкова наситен колкото си представям истинското черно. И все пак не ми пречи да го използвам за очна линия (с мокра четка за очна линия). 

2 - цвят шампанско, шимър с много фини частички, с деликатен блясък, но иска наслояване за да изпъкне цвета. 

3 - много добре пигментиран и траен цвят, със сатенен завършек. Един от любимите ми цветове в палитрата. 

4 - типичен златист цвят, изисква наслояване, но е траен и отново със сатенен завършек.

5 - цвета бих описала като млечен шоколад. Матов е, но не е много добре пигментиран, разпрашва се и има суха текстура.

6 - много приятен цвят, отново фаворит, добре пигментиран, със сатенен финиш и добра трайност.


7 - тъмно сив, матов цвят, който не е добре пигментиран, леко се рони и иска мнооого наслояване. Почти са идентични с черния цвят от долния ред.

8 - матов, тоуп цвят, който има по силно изразена розова нотка. Не е лош, иска наслояване, но стои много добре на моите очи, така че е също спада към тези, които най-много ми харесват в палитрата.

9 - Цвят, който бих описала като бронзов. Отлична пигментираност има този цвят с лек шимър ефект. Много е траен и се прелива страшно лесно.

10 - Матов цвят, който си кръстих "слонова кост" - цвета, който свършва винаги най-бързо във всичките ми палитри присъства и тук, но е доста прашлив, а иска и наслояване. 

11 - това е другия тоуп цвят в палитрата, който много ми хареса. Има сатенен финиш, много добра покривност и е цвета, който най-много използвам от тази палитра. 

12 - и за финал цвета, заради който всъщност исках тази палитра - бял шимър с множество розови и златисти частички, който за жалост не успях да уловя добре на снимката. Цвета иска известно наслояване за да изпъкне, но е голям разкош.


Като цяло пигментацията е добра, но някои цветове определено се нуждаят от повтаряне при мен. За всички цветове ви препоръчвам да използвате база, за да се проявят по-добре на клепача. 
При някои цветове, предимно матовите има разпрашване. Но като цяло се преливат добре и се работи лесно с тях. От към цветове мисля, че разнообразието е задоволително. С добра база при мен сенките се задържат цял ден, така че бих казала и че са трайни. Хубаво щеше да е и цветовете да си имат имена :)
За този ценови клас палитрата е добро попадение, въпреки че и сега не бих я купила на редовната й цена, а по-скоро бих изчакала пак някое намаление.







You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥

♥ Follow me on Instagram @irisshadesbb ♥