Smashbox Full Exposure Palette Review & Swatches

by - 12:17







Здравейте!


От дълго време тази публикация седи в черновите  и нещо все ме кара да я задържам, може би водена от желанието да тествам палитрата още и още, преди да изкажа мнението си, тъй като то и до ден днешен си остава доста противоречиво. 
Smashbox Full Exposure е съкровище за всички, които си падат по гримовете в кафявата гама и тези, които обичат блясъка на глитърите. Аз спадам към групата, която е фен на земните тонове и предимно кафявата гама и за мен това е една разкошна палитра, с която мога да постигна точно грима, който искам. Като всяка една палитра и тази си има плюсове и минуси, за които ще ви разкажа малко по-надолу. 


Както виждате от снимката, към палитрата има и sample на спиралата за очи Full Exposure, за която ще ви разкажа в някой от следващите постове. 


Съдържанието на сенките:


Цветовете са обозначени с цифри, а не с имена на едната от страните на картонената опаковка: 


В кутията има и листовка с  указания за различен грим спрямо формата на окото. За мен беше доста интересно да я разгледам и да изпробвам предложените варианти. 



И така, до тук с кутийката и листовките... да видим всъщност какво се крие под капака :)



Палитрата е с магнитно затваряне, стабилна и  доста лека. На горното капаче е разположено голямо огледало, което е много удобно и голямо. В кутията има и четка с два накрайника, която можете да видите по-детайлно на долните снимки.


Цветовете са разделени на топли и студени тонове. В долната част са матовите, а в горната са глитърите и перлените цветове.


А сега за четките, които са 2 в 1.Едната е плоска двуцветна четка  и се използва според описанието на кутията за глитърите, а другата за матовите сенки. Искам да уточня , тъй като четох доста коментари в други чуждестранни блогове, че само и единствено четката е произведена в Китай, самата палитра се произвежда в САЩ. 





Както се вижда и от снимките, качеството на четките не е нещо особено, аз имам голям проблем с четката за матови сенки, която вече не изглежда така, а още по-зле :)

На гърба на палитрата са изписани номерата на цветовете, къде са произведени те и четката, както и разни други нещица.


Така изглеждат цветовете на естествена светлина с базата за сенки на Elf, която използвам в момента. Не съм правила swatch на сенките без база, тъй като нямах шанс да уловя цветовете по никакъв начин.

Матови:

Глитъри и перлени:

И дойде време да си кажа мнението като за финал. Много ми е трудно да определя, дали харесвам палитрата или не. От Smashbox са се постарали да съберат в една палитра страхотни, допълващи се цветове и глитъри, които да разнообразят визията.

 Цветовете наистина са супер, използвам ги всичките, дори и брокатените. Но тук идва проблема - покривността. Четох на много места за проблем с покритието на глитърите, че не могат без база да се задържат и т.н. Да, няма как да се задържат без база, но за съжаление и при матовите положението в същото. Особен проблем е цвета М4, който трябва да се нанесе многократно дори и с база, за да се прояви, а друг вариант е с апликатор за гримиране, не с четка. Също така сенките доста се разпрашват, когато се използва четката. За това аз използвам апликаторче и проблема е решен, както и проблема с покривността. Може би щеше да е добре от Smashbox да сложат в комплекта база за сенки, вместо спирала, но...

По-тъмните цветове (и матовите, и глитърите) са относително по-плътни и покривни, особено тези от студената гама. Аз лично използвам М1 и М6 за запълване на веждите, когато се налага и нямам молив под ръка. S1 и S6 за мен са най-сполучливите цветове от брокатените. S4 бих казала, че е по-скоро перлен, отколкото брокатен.
Относно четката, няма да коментирам, вижда се от снимките. Плоската четка върши страхотна работа, но за другата положението е трагично.

Обобщено - хубава Nude палитра, с добре подбрани цветове, компактна и удобна, но според мен с леко завишена цена спрямо качеството си. Love-hate връзка, няма как да го опиша по друг начин :) 

За съжаление палитрата все още не се предлага в България. Но все пак се надявам да съм ви била полезна с публикацията си, особено на тези, които са обмисляли покупката на тази палитра. 

Love you,

XOXO


You May Also Like

4 коментара

  1. Много хубаво подбрани цветове, особено за ежедневен грим, жалко, че не са с добра покривност.

    ОтговорИзтриване
  2. Наистина хубави цветове, жалко за качеството :))

    ОтговорИзтриване
  3. Много обичам неутрални цветове като тези, но жалко че Смашбокс не са се постарали с качеството. Щом дори и с база не се подобрява много положението :/

    ОтговорИзтриване

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥

♥ Follow me on Instagram @irisshadesbb ♥