Rene Furterer Curbicia Lightness Regulating Shampoo

by - 13:29



Здравейте!

В последните два месеца шампоана на Rene Furterer Curbicia зае основно място в грижата ми за косата, както и маската Carthame отново на същата марка, за която ще ви разкажа в отделен пост. Бях много приятно изненадана, когато получих продуктите, защото бяха подбрани точно за моят тип коса. Определено този шампоан е най-подходящ за мазните корени и сухите краища на косата ми и много ми помогна с възстановяването й, и намаляването на омазняването.


Rene Furterer Curbicia Lightness Regulating Shampoo е шампоан, предназначен за мазна кожа на главата и мазна / фина коса. Общо взето целта на шампоана, който се води и lightness - лек, е да почисти добре косата и да я освободи от излишния себум, регулира отделянето му, като едновременно с това се грижи за косата и я прави по-обемна и лека. Бонус към всичко това е, че осигурява чиста коса за по-дълго време, което позволява разреждането на миенето на косата. По-надолу ще ви споделя как се справя с това.

Шампоана съдържа съставки на растителна основа, които спомагат за премахването на излишния себум от скалпа.  В състава влиза и екстракт от тиквено семе Curbicia от където идва и името на шампоана. Този екстракт регулира производството на себум. Етеричните масла от мащерка, портокал, карамфил и розмарин пък съдействат за дълбокото почистване на косата и скалпа. А как невероятно ухаят тези масла в комбинация...



 Шампоана идва в картонена опаковка с цялата необходима информация за него. Количеството му е 150 мл., а срока на годност след отваряне е 12 месеца. Самият шампоан е в тубичка, капачката му се затваря доста плътно и няма начин да се отвори в несесера ви примерно. Консистенцията му е гъста, като на паста и понякога излиза доста трудно от тубичката. Шампоана е доста икономичен и би стигнал за доста време. Цената му е около 23 лв.


Съдържанието:

Спрямо упътването на опаковката шампоана се използва 1-2 пъти седмично, нанася се на мокра коса, масажира се добре и се изплаква с хладка вода. След това се нанася втори път като се оставя да престои от 2 до 5 минути и се изплаква обилно. 
Аз го използвам и по друг начин, когато слагам маска на косата си. Нанасям го само един път, изплаквам и нанасям маска. Пробвах да използвам маска за коса след две измивания, но косата ми се утежнява по този начин.



Всички, които имат коса като моята с мазен корен и сухи краища знаят какъв зор е докато си намериш подходящата грижа за косата, а всеки е наясно, че няма как да използваш два шампоана едновременно за дължините и корените :)
Като цяло Curbicia е доста особен шампоан, не прилича на нито един, който съм използвала до сега. Първо консистенцията му е доста по-гъста от всички останали. Има невероятен аромат на билки, като още първия път усетих аромата на розмарин. Този аромат се запазва доста дълго време на косата. Второ - начина на използване. Трябваха ми няколко опита докато установя точно колко и как да използвам шампоана. За мен най-добре работи количество колкото орех на първото измиване, а на второто количеството е по-малко, тъй като след първото измиване косата вече е почистена достатъчно добре и на второто пяната е голяямаа. Използвам това "двойно" измиване един път в седмицата. Другия тип измиване с маската го правя също един път в седмицата, за да подхраня косата си. Резултатите от двата типа измиване също са различни.
Когато прилагам "двойното" косата ми става много лека и приятно обемна. Омазняването при мен изчезна (с него и пърхута), но все пак не беше и толкова фрапантно. Преди миех косата си на всеки 2 дена, сега го правя доста по-рядко, на 3-4 дни. Има един момент при миенето с шампоана, в който можете да усетите косата си доста тежка и твърда, но след изсъхването й това изчезва.
Когато използвам маска и шампоан косата ми става много мека в краищата, но в корените обема се запазва. И в двата случая усещам косата си чиста. Няколко пъти  в месеца използвам шампоан на друга марка, за да не привикне косата ми напълно към този. Няма как да кажа, че този шампоан не ми харесва, косата ми изглежда доста по-добре в последните месеци, но това го дължа на комплексна грижа, не само на Curbicia, а и на маската, която използвам. 

Ако имате някакви въпроси относно шампоана съм на линия, за да ви отговоря. 


Love you,

XOXO





* Продукта ми беше предоставен от PR. Мнението си е изцяло мое, като всичко, което съм споделила е спрямо моята коса. Знаете, че ефекта при всеки човек може да бъде различен. Благодаря!

You May Also Like

10 коментара

  1. Страхотно ревю :) Аз пък ползвам шампоана- маска на серията Curbicia. Също съм много доволна и горе долу получавам същия резултат като при шампоана. Моята коса е като твоята, но аз ти бях споменала, че бях на нещо като преглед при представител на марката и тя ми препоръча серията ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Добре звучи. Аз точно приключих маската, която споменаваш и съм доволна от нея, мисля да си я взема пак някой път :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много съм доволна, още при първото ползване имаше резултат и определено ще ползвам този продукт и за напред :)

    ОтговорИзтриване
  4. След толкова похвали явно и аз трябва да се насоча към тази серия :))

    ОтговорИзтриване
  5. Nice post dear
    i'm following you, kindly follow back
    www.diplekhadi.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  6. nice product. and nice blog. i am following, please follow back. http://melodyjacob1.blogspot.com/

    ОтговорИзтриване
  7. Ако имаш сходен проблем с косата мисля, че много ще ти хареса :)

    ОтговорИзтриване

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥

♥ Follow me on Instagram @irisshadesbb ♥