Korean Skincare: Първи стъпки - част 2

by - 13:26



Здравейте, момичета!

Днес искам да си поговорим на дълго и на широко за есенциите, серумите и ампулите. Това е една изключително важна част от грижата за кожата, но може да бъде изключително объркваща (особено като се има предвид, че има такова нещо и като първа есенция, след това втора...).

Най-често може да видите есенция, серум и ампула обособени като отделни стъпки в рутината и обикновено са такива, но при тях разликата обикновено е в консистенцията и основното правило е продуктите да се нанасят от най-лекия към най-плътния.

И така, да преговорим кое какво беше.

Есенциите обичайно са с водниста консистенция (малко по-гъсти от тоник), но други пъти са гъсти и гелоподобни (особено ако има намесени охлюви). Есенциите са с най-малко концентрираните активни съставки и обикновено идват в сравнително големи бутилки.

Серумите са по-гъсти от есенциите и най-често са в бутилки с помпичка. Те имат полутечна консистенция, малко наподобяваща гел. Те обикновено съдържат повече активни съставки от есенциите и са насочени към специфични проблеми. Понякога границата между серум и есенция е изключително тънка, че на моменти дори несъществуваща.

Ампулите са с най-високата концентрация на активни съставки от трите вида продукти и обикновено идват в малки стъклени бутилки с капкомер. Те могат да се нанасят по 2 начина – или самостоятелно, или 1-2 капки смесени с крем или серум.

Снимка: Интернет 

 Missha Time Revolution The First Treatment Essence – магическа есенция, която би трябвало да хидратира, възстанови и подхрани кожата. Намалява фините линии, изравнява тена на кожата и осигурява сияние отвътре (или поне в това се кълнат всички пробвали тази вълшебна вода).

Снимка: Интернет 

Benton Snail Bee High Content Essence – съдържа 90екстракт от охлюви и пчелна отрова вместо вода. Помага за зарастването на белези и рани, изравняването на тена на кожата и хидратирането на кожата. Препоръчва се за хора с проблемна кожа, както и при първи признаци на стареене. 

Снимка: Интернет 

Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence – съдържа 96екстракт от охлюви и всички негови прекрасни свойства. Хидратира, подхранва и съживява кожата.

Снимка: Интернет 

Cosrx Hyaluronic Acid Hydra Power Essence – осигурява дълбока хидратация благодарение на хиалуроновата киселина. Изключително подходяща за хора със суха кожа. 

Снимка: Интернет 

Skinfood Black Sugar Perfect First Serum -  нищо, че се води серум този продукт е предназначен да се ползва като първа стъпка след почистването на лицето. Освен това за разлика от повечето серуми няма гелообразна, а течна консистенция. Той освежава, ексфолира, стяга и хидратира кожата.
Снимка: Интернет 

Elizavecca Gold CF-Nest Extract 97% B-jo Serum – възстановява еластичността на кожата, хидратира и подхранва. Основната съставка е...дръжте се да не паднете...екстракт от лястовиче гнездо или по-скоро трябва да кажа от лястовича слюнка, която се оказва изключително полезна за кожата.

Снимка: Интернет 

SkinFood Peach Sake Pore Serum – Специално създаден за мазна кожа, контролира омазняването и би трябвало да намали размера на порите.

Снимка: Интернет 

Innisfree The Green Tea Seed Serum – хидратира и подхранва кожата. Подходящ за всички типове кожа. 

Снимка: Интернет 

Cosrx Centella Blemish Ampoule – специално за проблемна кожа, помага при акне и белези от такова.

Снимка: http://jdeenbeautyandlifstylebg.blogspot.bg/

Mizon Snail Repair Intensive Ampoule – 80% екстракт от охлюви, помага при акне, белези от такова, при фини линии и проблемна кожа. Като цяло си заслужава да погледнете и другите ампули на Mizon несъмнено ще откриете подходящата за вас.


SCINIC Honey All in One Ampoule – първо искам да отбележа, че количеството на този продукт е огромно - 250 мл на фона на 30/40/50мл (колкото обикновено са ампулите). А и това не е само ампула, както виждате от името се води всичко в едно, може да се използва вместо серум, есенция или ампула. Съдържа 90меден екстракт. Подхранва и хидратира кожата, а и освен това помага за по-бързото зарастване на рани и се бори с признаците на стареенето.


Снимка: Интернет 

Missha Time Revolution Night Repair Science Activator Ampoule (последният да затвори вратата) – според хората това е едва ли не вълшебна ампула (на също толкова вълшебна цена). Тя енергизира и подхранва кожата, както и възстановява еластичността. Бори се с появата на бръчки и фини линии и освежава тена на кожата. Както името подсказва е нощна ампула т.е използва се само вечер.  

Разнообразието от есенции, серуми и ампули на корейския пазар е огромно. Не правете грешката да се изкушите и да се хвърлите с главата напред в неизвестното. Проучете добре продуктите, които сте си набелязали и ги поръчвайте един по един. Добавяйте ги постепенно в бюти рутината си. 



Първа част на публикацията можете да видите ТУК - ЦЪК!



You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥

♥ Follow me on Instagram @irisshadesbb ♥