Чиста кожа - "Мисията възможна" с Avène Micellar Lotion

by - 21:42





Здравейте, красавици!
В днешния пост ще ви запозная с един продукт, който е нов за мен, а и нещо още по-необичайно - първият продукт на Avène, до който имам досег (*май съм една от малкото, които не са ги пробвали). След като имах възможността и честта да пробвам Avène Micellar Lotion с обновена формула, вече знам на коя марка да залагам относно почистването на лицето.



Avène Micellar Lotion е мицеларен лосион за почистване на лицето от грим и замърсявания, който е "сродник" (:о) на мицеларните води, които напоследък станаха доста популярен продукт за почистване, а и един от основните съюзници в дневната ми грижа за лицето.


Новата формула с двойно действие на мицеларния лосион позволява доста по-лесното отстраняване на грима, а също така обещава и хидратиращо действие. Честно казано, не съм изпробвала лосиона с предишната му формула, така че не мога да направя някакво сравнение, но коментар по въпроса можете да видите в публикацията на прекрасната Мая

Лосионът е предназначен за почистване на чувствителна кожа, което го прави особено подходящ за мен в по-студените месеци, когато кожата ми от нормална става доста чувствителна на отделни места. 

В състава е включена обичайната за продуктите на марката термална вода Avène, която е известна с успокояващото си действие. Не съдържа парабени.

Съдържание:

AVENE THERMAL SPRING WATER (AVENE AQUA). PENTYLENE GLYCOL. PEG-6 CAPRYLIC/CAPRIC GLYCERIDES. DISODIUM EDTA. FRAGRANCE (PARFUM). PEG-40 HYDROGENATED CASTOR OIL. SCLEROTIUM GUM. SODIUM BENZOATE. SODIUM CHLORIDE.


Използвам мицеларния лосион по начина, описан на опаковката - нанасям го върху памучен тампон и почиствам очите и лицето си. Няма нужда от изплакване.


И сега, след горните информативни редове дойде време да стигна до същността на поста, а именно мнението ми за продукта.

Като цяло - доволна съм! 
Харесва ми консистенцията - малко странна, прилича на вода, прилича и на лосион...може би много, много течен лосион с много балончета в него, който не оставя мазен филм върху кожата. Има много лек, едва доловим аромат, който не дразни по никакъв начин. 


Опаковката - изчистена, прозрачна, лека, точно като съдържанието. Икономичен - не бих казала, поне за мен (подчертавам за мен, тъй като повечето коментари, които прочетох са на другата крайност). Използвам лосиона от няколко седмици и вече е на половина. Много исках да го подложа на всякакви тестове и може би това е една от причините да намалее толкова бързо. 



Почистване - на 100 %. Тук няма и две мнения - почиства много добре. Обикновено първо свалям грима от лицето си с мокра кърпичка и след това минавам с тампон, напоен с мицеларния лосион. Относно грима на очите - зависи колко и какъв грим сте сложили. Аз обикновено използвам почти всичко, което може да се нацапоти на клепачите - спирала, очна линия, сенки, молив. За да почистя всичко това използвам едно тампонче, мноооого добре напоено с лосиона, което сваля всичко, без да се налага да търкам като полудяла. При теста с водоустойчив грим беше голяма борба и определено се затрудних. За останалата част на лицето също ми трябват 1-2 тампончета за пълно почистване. Но пък поне съм сигурна, че лицето ми е напълно чисто след това и не ми се налага да го мия с вода или друг продукт. 


Чувствителност и влияние върху кожата ми - тук положението е малко объркано. В началото, когато започнах да използвам лосиона, кожата ми се почувства добре и като цяло и до сега е така, но имаше няколко момента, в които с голямо учудване усетих кожата си леко опъната и суха в зоната около очите след почистване. Не зная на какво се дължи това, възможно е някаква временно неразположение на кожата, тъй като определено не се усеща всеки ден. Друго нещо, което ми е случи няколко пъти е паренето на очите, когато лосиона попадна в тях - често срещан проблем, за който четох вече на няколко места, нещо, което не ми се е случвало с мицеларните води, които съм използвала. Не е нещо фрапантно и кой знае какво, но все пак и моите очи са чувствителни и проблемни, което също допринася за това. 


Къде и колко - в аптечната мрежа, цената на опаковката от 200 мл. варира около 20-25 лв., а срока на годност след отваряне е 6 месеца. 

И в крайна сметка ... няколко плюса, няколко минуса - Avène Micellar Lotion върши работата, за която е предназначен -  почиства кожата и сваля грима с лекота (без водоустойчивия такъв), без нужда от допълнително измиване, което го прави удобен и лесен за употреба... а аз търся точно това в един почистващ продукт. Обмислям след приключване на опаковката да изпробвам и други почистващи продукти на Avène, но със сигурност първо ще си купя от малките им, сладки тест-шишенца, ( така им казвам аз:)) за да намеря най-точния продукт за мен.


А вие имате ли любим продукт за почистване на лицето?

*Продуктът ми е предоставен от PR. Това по никакъв начин не влияе на мнението ми, което е изцяло изградено от въздействието на продукта върху моята кожа.

Love you,

XOXO




You May Also Like

4 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥

♥ Follow me on Instagram @irisshadesbb ♥