CHANEL Les 4 Ombres Review & Swatch

by - 15:52







Какво съкровище само е тази палитра на Chanel...винаги съм искала да имам поне една от техните прочути кутийки, без значение какво точно е съдържанието й, защото с удоволствие бих употребила и пудрата , и ружа, и сенките, и всичко, което предлага марката... Пробвала съм едно-две неща на марката някога отдавна и това беше единствения ми досег с Chanel. Е, няма какво да се лъжем, марката е висок клас и доста скъпа за моят студентски джоб и определено би било сложно да стигна до такава покупка за сега. Но ето, че един ден прекрасната Татяна от Resident Konte реши да направи гив, с който да зарадва един свой читател и една от наградите беше точно мечтаната кутийка. Когато се включих го направих на шега, не съм очаквала, че ще спечеля такава награда, а и останалите подаръци заслужават голямо внимание - можете да ги разгледате тук

 CHANEL Les 4 Ombres - известните на всички 4-ка сенки за очи, поместени в известната черна пластмасова кутийка с логото на Chanel. 



Палитрата е №204 Tisse Vendome и съдържа 4 страхотни цвята, които се комбинират идеално по между си за постигане на завършен грим. 


Опаковката е типичната черна картонена кутийка със златна лента. Самата палитра върви с велурено калъфче, което е страхотно, защото предпазва палитрата от надраскване и и евентуални удари. Когато я нося в чантата си винаги е прибрана в калъфчето си, защото имам лошия навик да драскам всичко, което може да бъде надраскано (ако ми видите телефона само...). В картонената опаковка също има и листовка, в която са описани различни начини за нанасяне и постигане на различни ефекти със сенките, както и информация за тях.




Самата палитра е много здрава и стабилна и няма опасност да се отвори преждевременно. Отново имам малки проблеми с пръстовите отпечатъци, но няма начин (вижда се и от снимките).
Едно от нещата, които много ми харесват в тази палитра е огледалото. Вече няма нужда да нося огледало отделно в чантата си и да ровя с часове докато го намеря :) 

204 Tissé Vendôme

Палитрата е изключително лека и компактна и вече е любим продукт, който нося навсякъде с мен заради размерите си, а и не само.


Цветовете са страхотни, една от причините да се влюбя в тази палитра са двата кафяви цвята. Светлият цвят бих го определила като шампанско и е идеален за хайлайт, а кораловия цвят е много приятен и ненатрапчив.
Самите сенки са силно пигментирани и ужасно издържливи (бият всички сенки, които съм носила някога) -  дори и без база издържат цял ден без да се изтрият и съберат в сгъвките на клепачите. Няма го ефекта на разпрашване, сенките са дори с леко мазна текстура. Към тях има и 2 апликатора с логото на Шанел, които са изработени от много интересен за мен материал, определено доста различен от материала, от който произвеждат стандартните апликатори за сенки.


На снимките по-долу можете да видите как изглеждат цветовете, когато са нанесени без и с база за сенки (базата на Elf). Снимките са правени на естествена светлина, на открито. Както се вижда и от снимките, мога да кажа, че сенките са перлени, като най-тъмния цвят по-скоро клони към матов. При обработката на снимките не съм използвала никакви филтри и тем подобни инструменти, и цветовете се доближават максимално до реалните.

без база

с база


Обикновено използвам сенките самостоятелно или в комбинация с други сенки от същата цветова гама.  
На долните две снимки можете да видите един съвсем лек грим направен с кафявите цветове от палитрата. Не съм използвала база, само и единствено двата кафяви цвята и съвсем малко от светлия цвят. Определено обичам този грим, особено в дните когато нямам желание да отделям много време за грима си.


Мога с дни да ви разказвам колко прекрасна е тази палитра и какво удоволствие е да се използва, но мисля да спра до тук :) Палитрата може да бъде открита в магазини Beautyzone  и Douglas. Бих я препоръчала на всеки, който обича качествената козметика, както и добре пигментираните и трайни цветове. 


Много ще се радвам да чуя вашите мнения относно палитрата, а и за други продукти на Chanel, които сте използвали, за това... please comment :)


Love you,

XOXO




You May Also Like

10 коментара

  1. Ами какво да кажа Chanel си е Chanel. Аз все още не съм използвала четворките им с новата формула, имам от старите четворки с мента и корал, но те бяха по-сухи. Наистина страхотни цветове :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абсолютно съм съгласна за Chanel- марка, която държи на качеството и лукса. Никога не съм имала сенки с подобна текстура- сухи но едновременно и мазни, изключително лесно се нанасят и не е нужно голямо количество, за да имат добра покривност. А и могат да се нанасят и мокри, като очна линия например....с две думи - супер са! :)
      Благодаря ти за коментара <3

      Изтриване
  2. Толкова си изящна и красива <3
    Сенките само могат да допълнят красотата ти :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мери, благодаря ти от сърце за милите думи...трогна ме :* <3

      Изтриване
  3. Много си сладка!! Само мога да се съглася с Мери :))

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотни цветове за опушен грим, а с база изглеждат и супер пигментирани :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С база определено са бетон и много наситени, а когато се използват мокри ефекта е същия :)

      Изтриване
  5. Прелест <3 Сенките също са хубави ;)

    ОтговорИзтриване

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥

♥ Follow me on Instagram @irisshadesbb ♥