Batiste Dry Shampoos Review

by - 22:09


Здравейте, прекрасни!

Днес се очертава едно сравнително дълго ревю на сухите шампоани Batiste, които както вече знаете се предлагат и на нашия пазар от скоро. Всъщност бях много щастлива от факта, че най-накрая и ние ще можем да използваме шампоан номер едно в Англия. Мислех, че цената му тук ще е доста висока, но се оказа, че греша, което пък може само да ме радва. Ревюто днес ще бъде за три от разновидностите на Batiste, които се предлагат на нашия пазар - Medium & Brunette за брюнетки, XXL Volume за обем и Floral & Flirty Blush.


И трите шампоана ми харесват, но определено си имам фаворит. Имат и недостатъци, които въпреки всичко преглътнах, просто защото не е нещо фрапантно и непоправимо. 


Опаковките на шампоаните са шарени, хващат окото, особено тази на Floral & Flirty Blush е много сладурска. Количеството им е 200 мл, могат да се намерят в аптеки Ремедиум, дрогерии Лили и Елитис. Цената им варира, често са намалени, като най-изгодно на редовна цена излизат в магазини Елитис. Цената на сухия шампоан за обем и за брюнетки е около 7-8 лева, а Floral & Flirty Blush, както и другите два класически варианта са около 6-7 лева. Нямат парабени и сулфати в състава.


Обикновенно използвам сух шампоан, когато имам нужда бързо да я освежа, когато корените са ми омазнени (това при мен се случва само лятото, при топло време) и когато искам да разредя миенето. Разбира се, сухия шампоан не може да замести миенето на косата, но помага особено в моменти когато бързам или косата ми не е в кондиция и за пред хора.
 Освен това го използвам и като фиксатор за прическите и за дооформяне. Начина за правилно нанасяне е важен, за да се получи желания ефект. Важно е да се разклати добре флакона и да се впръска от достатъчно разстояние - поне 30 см, за да не се получават белите петна, които всички толкова мразим, а и за да бъде равномерно нанасянето и да няма излишно количество, което да залепне за косата. След това се масажират корените на косата, за да може шампоана да попие омазняването. Престоявате една минута и след това си оформяте прическата, сресвате и тн. Това е цялата процедура и е хубаво да не се пропуска втриването в корените, защото по този начин ако е имало бели петна от шампоана те се разнасят и изчезват. 
Използвам сухи шампоани веднъж седмично, много рядко два пъти. 


Започвам ревюто с Floral&Flirty Blush. Това е първия шампоан на марката, който си купих. Признавам, опаковката с всички тези цветчета ме грабна веднага. Има много приятен цветист аромат, който се задържа до час след нанасянето на шампоана. Нанасям го по начина, по който вече ви описах по-горе. Веднъж забравих да втрия и веднага сресах косата си и ефекта не беше много приятен, просто косата ми стана гадна. Но когато го използвам по правилния начин няма никакви проблеми. Белите петна, които се получават понякога, изчезват при масажирането на скалпа. Шампоана освежава косата и удължава "срока за измиване" с поне един ден и не ми я изсушава.

Готино е, че има и шампоан за тъмнокоски - Medium&Brunette. Риска от бели петна и прашинки е нулев, защото шампоана е с лек кафеникав цвят. Отново нанасям по същия начин, но има доста по химичен аромат от Floral&Flirty Blush, напомня ми на аромата на лак за коса :) Иначе като ефект е същия като горния. 

И дойде ред на любимеца ми XXL Volume. Тук положението е малко особено, тъй като има някои недостатъци, но въпреки тях ми е любим.
Шампоана придава обем наистина и се забелязва. Освежава също толкова добре косата, използвам го и за фиксиране, но проблема е, че леко я изсушава по дължините, а косата ми и без това си е суха. Но пък за поводи е идеален, когато искам да придам малко обем на прическата си. Има много лек и приятен, отново флорален аромат. Използвах го за няколко повода и останах супер доволна, тъй като ефекта му е дълготраен. И със сигурност ще продължа да го използам и купувам, въпреки недостатъка му, така или иначе не го използвам всеки ден :) Оставя бели следи всеки път, които след масажиране в корените и по дължините изчезват.

Шампоаните са доста икономични, по мой изчизления тези ще ми стигнат поне за година. Всичко, което прочетохте по-горе е спрямо моята коса. Държа да го отбележа, тъй като шампоаните, особено XXL Volume може да имат съвсем различен ефект върху вашата коса. Косата ми не е много тъмна, по-скоро светло кестенява към тъмно руса, така че не знам как ще се справят Floral&Flirty и XXL Volume при много тъмна и черна коса, може и да имате проблем с белите следи, дори и след втриването. И все пак се надявам да съм ви била поне малко полезна с това ревю и да съм ви помогнала в избора. Има за какво тези сухи шампоани да са любими на редица блогърки и да са номер едно в Англия - за ниската цена получавате добро качество. От скоро използвам сухи шампоани и не мога да ги сравня с други марки, но честно казано нямам и желание да пробвам други, понеже си намерих моята марка :)


Love you,

XOXO





You May Also Like

4 коментара

  1. И аз започнах да използва този за брюнетки. Напълно съм съгласна, че е икономичен и определено си изпълнява функциите. Доволна съм, че вече се предлага и в България, а и цената е достъпна. ^^

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотен пост, отдавна си търся сух шампоан и се чудех, кой да ползвам. Определено ще опитам някой от тези

    ОтговорИзтриване
  3. Да, Batiste ни направиха щастливи :D

    ОтговорИзтриване
  4. Опитай непременно, в Lilly имат и тестери :)

    ОтговорИзтриване

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥

♥ Follow me on Instagram @irisshadesbb ♥