Rene Furterer Absolue Keratine Renewal Shampoo

by - 21:59




Здравейте!

Преди известно време беше представянето на новата линия на марката Rene Furterer - Absolue Keratine, на което имах удоволствието да присъствам. Линията е предназначена за "възраждане" - възстановяване на силно увредени и късащи се коси.
Днес ще ви разкажа за шампоана Absolue Keratine без сулфати, който успя да ме омагьоса още от първото използване. И не, не преувеличавам, ако има начин да вземете тестер за да пробвате шампоана и вие ще сте на това мнение :)

На кратко за Absolue Keratine. Серията има три продукта - шампоан без сулфати за всекидневна употреба, маска за коса и серум-грижа без отмиване.
Както знаете, когато косъма е подложен на вредни влияния, може да се достигне до увреждане на неговата сърцевина, основно изградена от кератин. Това води до загуба на блясък, накъсване, заплитане и общо взето кофти външен вид на косата. 
Тъй като в растителния свят не съществува кератин, от Rene Furterer са комбинирали две натурални активни съставки - екстракт от соя и житни микропротеини, за да създадат растителен кератин, който прониква в сърцевината на косъма и го възстановява отвътре. Други съставки са Биоциментина и Камелиновото масло, което е богато на Омега 3 мастни киселини и се отличава с подхранващите си свойства.

Първото нещо, което прави впечатление е опаковката. Определено Rene Furterer са уцелили десетката с новия дизайн, който прави дори обикновената пластмасова тубичка да изглежда луксозно. 




Съдържанието:

 Шампоана има сравнително течна консистенция и наистина невероятен аромат. Всъщност маската за коса от серията има същия аромат, навяващ спомен за някой луксозен парфюм. От сайта на марката виждам и на какво се дължи това - фрезия. божур, коктейл от червени плодове, цвят виолетка, пачули и бял мускус. Ако имате възможност, подушете - ще се влюбите. 
Оригиналната опаковка е 200 мл, а цената варира, аз последно го видях за малко над 20 лева в една аптека.


Как се използва? Нанася се достатъчно количество на косата, масажира се добре и се оставя да престои на косата от 1 до 3 минути. След това се измива обилно, като се препоръчва да се използва веднъж седмично.
С опаковката, която аз имам (50 мл.) успях да измия косата си 8 пъти, тоест използвала съм го 2 месеца. Начина, по който разбирам, че даден шампоан действа добре на косата ми е когато я усетя мека още под душа, така се случи и с този шампоан. Както знаете косата ми беше доста изтощена и не добре изглеждаща, сега вече е в по-добро състояние, но има какво още да се желае, за това и този шампоан е доста подходящ за мен.
 След като се изсуша, косата става мекичка и гладка и определено след употребата му се заглади и придоби още по-добър вид. 
Ако следите блога знаете, че използвам и друг шампоан на марката -Curbicia, който редувам с този и резултатите наистина много ме удовлетворяват. Бих купила пълния размер на шампоана веднага щом привърша с тестерите и Curbicia, който за мое учудване още има какво да даде :) 
Спечелиха ме мекотата, гладкоста, лесното разресване и страхотния аромат, цената е малко по-висока, но мисля че си заслужава.



Love you,

XoXo





*Продукта ми бе предоставен от представител на марката за тест, а мнението както винаги си е изцяло мое и спрямо резултата върху моята коса. 

You May Also Like

0 коментара

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥

♥ Follow me on Instagram @irisshadesbb ♥