Maybelline Fit Me Foundation - една любов от пръв поглед

by - 15:12



Здравейте, красавици!

Отново изчезнах от хоризонта... няма да се извинявам, че отсъствам, лято е и го запълвам с максимален брой пътешествия (* което ми напомня, че трябва да довърша втората част на пътеписа, който готвя от няколко месеца, а и няколко нови ... пу, несериозница). 

Искам само да ви благодаря, че продължавате да следите, четете и коментирате в блога, въпреки моята несериозност и редовни бягства, всичко това означава много за мен и наистина съм ви мноогооо благодарна :) <3

И понеже днес се завърнах от поредното ми бягство в провинцията, реших да пусна най-накрая публикацията за една любов от пръв поглед. Не случайно заглавието е такова - рядко се влюбвам в козметика, да не кажа че е никога. Но в случая си намерих най-доброто другарче, което е с мен всеки ден и е главното ми make-up оръжие от месец насам. Става въпрос за фон дьо тена на Maybelline - Fit Me. Предполагам, че сте чели стотици ревюта а този фон дьо тен, аз също изчетох много, и мога да кажа спокойно, че този продукт спада към категорията bloggers make me buy it. Не мога да цитирам конкретни блогъри, но всички които са писали ревюта за него - вие сте виновни! :)


Успях да се сдобия с него миналия месец, когато продуктите на марката бяха намалени и цената му беше 11.99 лв. В момента мисля, че е някъде около 15-16 лв, може и да греша, някой ако знае със сигурност цената може да ме поправи в коментарите. Количеството му е 30 мл.


Опаковката е стъклено шишенце с помпичка, много удобно, малко тежко, но с този тип опаковки няма начин. Помпичката също е много удобна, отпуска малко количество и не пръска, както се случи с помпичката на ФДТ на Catrice.



Цвета, който аз избрах е 125, като сметнах, че той е най-подходящ за моята кожа. Оказа се наистина най - подходящия и не останах разочарована след като го видях на нормална дневна светлина. Изборът от цветове е доста голям, което много ми хареса, тъй като си харесах още един малко по-тъмен нюанс, който ще е идеален за след като потъмнея още малко. Ще кажете, ми то лятото свърши, но за мен сега започва всъщност :)



Съдържанието :



 Не обичам да си правя такива снимки по принцип, но искам да ви покажа резултата след нанасянето на ФДТ :





*Зная, зная - на втората снимка не е разнесен добре, но бързах да снимам, защото снимките са правени в облачно време с малки слънчеви проблясъци :)

За покритието мога да кажа, че е средно към плътно, справя се с прикриването на недостатъците и изравняването на тена доста добре. Текстурата му е лека, не е мазен и се нанася много лесно, като аз го правя с Buff Brush на Real Techniques. Не слагам специална основа, а само хидратиращ крем. Ако не го фиксирам с пудра издържа около 6 часа, без да се свлича и без да става на петна. 
Има съвсем лек аромат. 

Няма матиращ ефект, но има SPF 18, което според мен е голям плюс, тъй като досегашния ми фаворит All Matt Plus (ревю можете да видите тук ) не разполагаше със защитен фактор.
За тези, които не обичат лъщенето, мога само да ви препоръчам използването на пудра върху този ФДТ, аз лично използвам фиксиращата пудра на Essence - All About Matt. Според  мен ФДТ е подходящ за мазна, нормална и смесена кожа.


И няколко последни думи - със сигурност това е любимия ми ФДТ. След всички ревюта, които изчетох и най-накрая се убедих, че наистина е толкова добър, колкото другите блогъри казват. И за секунда не съжалявам, че го купих и в бъдеще това ще бъде една редовна покупка. Набелязала съм и коректорите, които също са много хвалени и предпочитани. Не бях очарована от другата серия на марката - Affinitone и имах малки притеснения, които се изпариха още с първото използване. 


 А вие, прекрасници, използвали ли сте този ФДТ и бихте ли го пробвали някога? Кой е вашия любим ФДТ?


Love you,

XOXO







You May Also Like

6 коментара

  1. I wish this was available in Malaysia, been dying to try it :( even on a cloudy day it still looks good on u :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Thank you :* I hope you can find this in your country soon, did u ask Maybelline for this?

      Изтриване
  2. Аз ползвам коректора в момента и съм доволна. Много е покривен, само леко ми се врязва и става на линийки след повече часове, но като цяло е ок. От фдт си взех да не кажа 1/3 количество за проба и доста го носих миналото лято, обаче стои някак влажно лицето с него и това не ми допадна. Хем съм със суха кожа, лятото е комбинирана от жегите. И цветовете тук /внесените/ са тъмни. 120 е най-светлия, а аз при все че бях доста почерняла пак ми беше тъмен и жълт тогава. Зимата като текстура ще ми е ок, но тогава съм беличка. Покритието и естествеността, която придава са супер. Няма спор. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абсолютно си права за този "мокър" ефект така да го наречем, и при мен го има, но не ми пречи за сега. А за цветовете също съм съгласна - предимно тъмни нюанси, и то предимно в жълт подтон.

      Изтриване
  3. Оооо, зариби ме. Каня се на коректора от 100 години, ама сега и фон дьо тена ще добавя в листата :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз съм му се заканила на коректора, но трябва да доизхабя Лореалския преди това :) А ФДТ-а си заслужава пробата, според мен няма как да не го хареса някой, само трябва да си уцелиш цвета, защото наистина предимно са тъмни.

      Изтриване

Zori D.. Предоставено от Blogger.

♥ Follow me on Instagram @beautybyzori ♥

♥ Follow me on Instagram @irisshadesbb ♥